woensdag 21 april 2010

MVV ’27 huldigt drie zaalkampioenen



Afgelopen maandagavond was het feest in Sporthal de Hofstede in Maasland: maar liefst drie zaalvoetbalteams sleepten het kampioenschap binnen. De aftrap voor de reeks overwinningen werd genomen door Dames 1 van MVV ’27. Vorige week stelden zij, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, het kampioenschap al veilig door met een overwinning de voorsprong op de nummer twee onoverbrugbaar te maken. Deze week werd het kampioenschap in de thuishaven echter pas gevierd. De dames van HBSS leken in eerste instantie nog een smetje op het kampioenschap achter te laten door als eerste ploeg trefzeker te zijn. Voor de rust werd deze achterstand door de Maaslandse dames echter alweer omgezet in een 2-1 voorsprong. Zoals het gehele seizoen al is gebleken komt Dames 1 na de rust pas echt op gang en wisten zij hun voorsprong uit te breiden naar 6-1. Met treffers van Mariëlle Alsemgeest, Coos Lagraauw en Ineke van der Zwan voetbalden de dames als echte winnaars en laten zij de eerste klasse achter om volgend jaar hoofdklasse te gaan spelen.


Na het succes van dames 1 was het de beurt aan Dames 2 om de titel te pakken. In een spannende competitie kwam het voor deze dames op de laatste wedstrijd aan. Er moest gewonnen worden om zo op doelsaldo kampioen te worden. De dames werden gesteund door een groot publiek en spandoeken. Ook in deze wedstrijd bleken de Maaslandse vrouwen te sterk. Maasdijk had weinig in te brengen en treffers van de voet van Femke Bol, Arja van der Sar, Lieke van Straten en Ryanne Ruijsbroek zetten een uitstekende eindstand van 7-1 o de borden. Twee jaar geleden werden de dames ook al kampioen in de 2e klasse, maar met directe degradatie was het uitstapje naar de 1e klasse van korte duur. Volgend jaar mogen deze dames zich echter opnieuw gaan bewijzen. Enige vraag die voor de dames nog overblijft is: Arian, waar is die beker?


De eer was aan Heren 1 om de succesvolle avond compleet te maken. Met overmacht voetbalden de heren van MVV ’27 zich vorige week al naar het kampioenschap. Met een doelsaldo van 290 voor en slechts 49 tegen toonden zij zich het gehele seizoen al heer en meester in de derde klasse. Het aantal doelpunten werd in deze wedstrijd zelfs nog tot over de 300 gebracht met een klinkende 14-0 overwinning op FCW/Event Plaza. Een fantastische score om de wedstrijden mee af te sluiten en het feest in te luiden!

Meer foto's van deze avond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten