maandag 5 april 2010

Laatste Westland Cup voor ‘s-Gravenzande SV

5 april 2010 | Op sportpark ‘De Commandeur’ in Maasland werd vandaag het jaarlijkse Westlands Kampioenschap voor F-pupillen gespeeld. Na de grote hoeveelheden neerslag van de afgelopen dagen mochten we ons verblijden in een vrijwel droge toernooidag. Traditioneel vechten 18 Westlandse teams om de begeerde Westland Cup, helaas moest Hoek van Holland deze editie voorbij laten gaan. Zij zullen ook in de toekomst niet meer deelnemen omdat de vereniging fuseert met de andere Hoekse club: Hoekse Boys. Dat zelfde geldt voor de twee kemphanen uit ’s Gravenzande die volgend jaar opgaan in FC ’s Gravenzande. Voor hen dus de laatste kans om geschiedenis te schrijven!
Het toernooi bij MVV’27 kenmerkt zich door het grote aantal korte wedstrijden, waardoor de spelertjes veel spelen en weinig hoeven te wachten tussen de partijen. Voor F-pupillen is dat een perfecte formule en de vele complimenten na afloop waren hier weer een bewijs van.
Na de poulewedstrijden volgden de finalerondes voor de plaatsen 1 t/m 18. De teams uit Den Hoorn en ’s Gravenzande (SV) kwamen het sterkst uit de voorronden en bleven voor op de traditioneel sterke ploegen LYRA, Westlandia en Velo. Maar ook KMD, Naaldwijk en Maasdijk leverden dapper strijd en eindigden in de linkerrij van het eindklassement. Tussen de wedstrijden door kwamen de spelertjes bij de toernooicommissie om hun kansen voor een hoge klassering uitvoerig door te nemen. Enthousiasme en spelvreugde zijn hier nog het belangrijkst.
Om half vier vond de finale plaats tussen Den Hoorn en ’s Gravenzande SV. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 en dus moest er verlengd worden. Al snel kopte de SV met een rake kopbal het winnende doelpunt in, zo leek het. Maar evven later kwam Den Hoorn vlak voor het eindesignaal toch weer op gelijke hoogte. Dat betekende dus een beslissing door penalty’s. Het werd een finale met alles er op en er aan. De penalty reeks werd winnend afgesloten de het team uit ’s Gravenzande, zodat zij vol trots de wisselbokaal in ontvangst mochten nemen. Gefeliciteerd!
Een woord van dank aan de vrijwillgers, de scheidsrechters en onze hoofdsponsor Grondwerkbedrijf Westland, die voor de 18e maal het Westlands Kampioenschap mogelijk maakte. Dank namens de toernooicommissie.
Volgend jaar zullen we 2 teams minder hebben. In overleg met de overige toernooi commissies zullen we bekijken hoe we de vrije plekken gaan opvullen.
Tot ziens op het Westlands Kampioenschap 2011!

De eindstand 2010
1. ’s Gravenzande SV
2. Den Hoorn
3. Velo
4. LYRA
5. Westlandia
6. KMD
7. Naaldwijk
8. Maasdijk
9. Honselersdijk
10. Monster
11. Polanen
12. MVV’27
13. Quintus
14. ’s Gravenzande VV
15. Hoekse Boys
16. Schipluiden
17. Verburch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten