maandag 19 oktober 2009

Eerste overwinning zorgt voor opluchting bij MVV ’27

Na drie nederlagen en drie gelijke spelen was er voor MVV’27 uit bij FC Maense de eerste driepunter van het seizoen. Op het Rotterdamse kunstgras werd er met 3 -1 gewonnen. Na een aftastende openingsfase besloot MVV na een kwartier meer druk te gaan zetten. Dit resulteerde in de eerste Maaslandse treffer in drie competitiewedstrijden. In de 20e minuut omspeelde Wessel Hoogwerff met een uitstekende actie de doelman van FC Maense en gaf Mark akkerman de mogelijkheid de 1 – 0 binnen te schieten. MVV ging daarna op zoek naar een grotere voorsprong en het tweede Maaslandse doelpunt liet niet lang op zich wachten. Na een half uur spelen was het Wouter van Alphen die na een schot van Mark Akkerman de rebound kon benutten. Van Alphen stond op dat moment koud in het veld. Hij kwam Arnold Bos vervangen, die niet verder kon spelen door een liesblessure. Na dit doelpunt werd MVV teruggedrongen door FC Maense en was het aan keeper Koen Herlaar te danken dat de bezoekers met een 2 – 0 voorsprong konden gaan rusten. Na de thee kwam MVV sterk uit de kleedkamer en gooide het de wedstrijd snel in het slot. Tien minuten na rust kon, op een pass van aanvoerder Martin van Berkel, Mark Akkerman de achterlijn halen. Zijn voorzet kon worden omgezet tot een doelpunt door Wessel Hoogwerff. FC Maense kwam tien minuten voor tijd nog op 3 – 1, maar tot een serieus slotoffensief van de Rotterdammers kwam het niet. Na afloop was de opluchting groot in het Maaslandse kamp en bij oefenmeester Ruud Spierings: ,,Volgende week zijn we vrij. Wanneer je nu weer punten had verloren, blijf je daar twee weken mee rondlopen. Nu kunnen we weer omhoog gaan kijken, want het gat met de nummer drie is maar vijf punten.”