donderdag 29 oktober 2009

Dames 1 start Ladiesbokaal met ruime overwinning!

MVV'27 Da1 - Zwaluwen Da1_004
Woensdagavond 28 oktober traden de dames van MVV ’27 bij Maasdijk aan voor de eerste wedstrijd van de zogenoemde Ladiesbokaal. Enkele Westlandse teams strijden dit seizoen voor deze felbegeerde ‘Naaldhak met noppen’. De vrouwen van Maasdijk waren de eerste tegenstander voor de Maaslandse dames. MVV ging flitsend van start en wist door goed tikwerk Maasdijk aan alle kanten voorbij te spelen. Het duurde dan ook niet lang voor Selinde Zwaard voor de 1-0 tekende. Deze openingstreffer werd al gauw gevolg door een doelpunt van Brenda Ham, die een corner achter de keeper wist te plaatsen. Daarna vielen er nog twee treffers van Marielle Alsemgeest te noteren.

Wedstrijdbeeld
Maasdijk creëerde gedurende de 1e helft geen enkel gevaar en mocht blij zijn als het af en toe de helft van MVV een paar meter mocht betreden. Met een 0-4 voorsprong en een goed gevoel konden de Maaslandse dames dus de rust in. De tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld: Maasdijk werd fysieker en gevaarlijker en MVV was haar rust kwijt. Desondanks hielden de Maaslandse dames toch de overhand en wisten zij hun voorsprong, door treffers van Brenda Ham en Marielle Alsemgeest, uit te breiden naar 0-6. Een goede start in de Ladiesbokaal voor de meiden van de uitstekend presterende Leen Westerveld!