vrijdag 4 juli 2014

Rick Westein overleden


Na een lange strijd tegen de ziekte kanker is afgelopen dinsdag Rick Westein overleden. Rick is de vader van Chantal en Yolanda Westein. Rick was een trouwe supporter van Yolanda uit Dames 1. Chantal heeft ook lange tijd bij MVV ‘27 gevoetbald, maar zij heeft onlangs de overstap gemaakt naar MSV '71.

We kennen Rick ook vanwege zijn rol in een bijzondere sponsortocht in 2009. Hoewel Rick toen al een jaar al kanker leed, organiseerde hij een circa honderd kilometer lange wandel- en fietstocht van MVV ’27 naar Loon op Zand, waar op dat moment de meiden van MVV ‘27 op kamp waren. Met een longcapaciteit van 65% volbracht Rick de fysieke beproeving ook zelf.

De opbrengst van de tocht was ruim 6.000 euro. Rick heeft deze opbrengst geschonken aan de afdeling oncologie van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en de stichting Achter de Regenboog, een organisatie die zich richt op verliesverwerking voor jong volwassenen en kinderen. Over de tocht publiceerde MVV ’27 twee verschillende artikelen over de sponsortocht: ‘SteunMaassluizer in sponsortocht voor goede doel!’ en ‘Rick Westein wandelt en fietst 6.000,- bijelkaar’.

Rick Westein leed al aan kanker sinds 2008. Eerst alleen in de longen, maar later ook uitzaaiingen naar de rest van zijn lichaam. Nu, 6 jaar later, heeft hij de strijd op moeten geven. Voor Yolanda en Chantal is dit de tweede klap die zij te verwerken krijgen, want in 2007 is ook hun moeder al overleden. Namens MVV ’27 wensen wij Yolanda, Chantal en de rest van de familie heel veel sterkte om het verlies te verwerken.

De rouwkaart is via deze link te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten