maandag 9 juni 2014

MVV '27 SLUIT UITSTEKEND SEIZOEN IN STIJL AF

Onder uitstekende weersomstandigheden heeft MVV '27 het seizoen 2013/2014 zaterdag afgesloten met de Familiedag. Naast het traditionele hoogtepunt van de verkiezing van Speler, Speelster, Talent, Recreant, Scheidsrechter en Team van het Jaar én de uitreiking van de Rien van Eijmeren Award, dit jaar gewonnen door Loes van Mil, werd er gedurende de dag ook stilgestaan bij de bijzondere prestatie die B1 eerder deze dag leverde: voor de eerste keer in de geschiedenis speelt een veldteam van MVV '27 volgend jaar in de Hoofdklasse.

De Familiedag begon om 12:00 uur met een onderling toernooi voor de D- en C-jeugd. Twee uur later was het de beurt aan de E-, F- en Mini F-pupillen om, samen met hun ouders, hun kunsten te vertonen. Met name de ouders kregen een extra uitdaging voor hun kiezen in de vorm van de niet alledaagse voetbalvarianten rok- en bumpervoetbal. Om 15:30 zou het inmiddels beroemde Sixtiestoernooi voor senioren en A- en B-junioren aanvangen, maar er werd iets later begonnen, omdat rond die tijd de B1 plus begeleiding onder luid applaus werd verwelkomd op het Sportpark.

Na minimaal vier wedstrijden per team, bleven er uiteindelijk twee teams over die zouden uitmaken wie zich winnaar mocht noemen van het Sixtiestoernooi: de sambashirts met de nodige (oud-)selectiespelers en het team van MVV '27 Zaal 1 met de nodige (oud-)selectiespelers. Uiteindelijk wonnen de sambashirts nadat zij doortastender bleken vanaf de penaltystip. Ondertussen waren Egbert van der Worp en Samantha Koene begonnen aan hun masseeractie tegen ALS en werd de inwendige mens vanaf 17:00 uur verwend met een heerlijke barbecue.

Rond de klok van negenen begon het officiële gedeelte van de avond: de uitreiking van de Rien van Eijmeren Award en de bekendmaking van de winaars van de jaarlijkse verkiezingen. De eerste onderscheiding werd een prooi voor Loes van Mil. Zij werd vooral geëerd vanwege haar jarenlange inzet achter de bar van MVV '27. Inmiddels doet zij dit al bijna 25 jaar, waarvan drie jaar zelfs als beheerder van de kantine.

Dion Dickhoff werd verkozen tot Speler van het Jaar. De laatste man/ middenvelder is een absolute meerwaarde voor de selectie. Een speler met techniek en inzicht, die ook nog eens heel goed in de groep ligt. Speelster van het Jaar werd Melissa van der Zwan. De middenvelder is ondanks haar jeugdige leeftijd aanvoerder van Vrouwen 1 en bleek dit seizoen een ware motivator in het veld. Zelfs bij een grote achterstand bleef zij haar teamgenoten aanmoedigen om te blijven strijden.

De titel Recreant van het Jaar ging naar Jesse Kleijwegt. De aanvaller was vorig seizoen lang uitgeschakeld vanwege een ernstige ziekte, maar kwam de afgelopen jaargang sterk terug. Als aanvoerden en topscorer speelde hij een grote rol in de behaalde titel van MVV '27 10. Jan de Kruif werd verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Jan was het afgelopen seizoen niet alleen trainer van het derde elftal, maar floot ook regelmatig een wedstrijd op zaterdagochtend. Volgend jaar gaat hij voor de KNVB fluiten.

Trainer van het Jaar werd Joost Dijkhuizen van B1. Zoals gezegd, promoveerde hij eerder deze dag met zijn team naar de Hoofdklasse, nadat men een jaar eerder kampioen werd van de tweede klasse. De oefenmeester wordt binnen de club geroemd om zijn duidelijkheid, fanatisme en zijn voetbalinzicht. Jordi Lems werd uitgeroepen tot Talen van het Jaar. Hij kwam voor aanvang van het afgelopen seizoen over van Excelsior Maassluis en speelde zich direct in de kijker bij het vlaggenschip. Na de winterstop trainde hij mee met de A-selectie en maakte hij ook zijn debuut in het eerste.

De laatste ereprijs was voor MVV '27 Zaal 1. De formatie van coach Cees Hoorweg werd afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse en speelt volgend jaar dus in de Topklasse. Een jaar eerder promoveerde het team al vanuit de eerste klasse. Na het officiële gedeelte werd de jaargang 2013/2014 afgesloten met een gezellige feestavond in de kantine. En het bleef nog lang onrustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten