dinsdag 3 juni 2014

Dubbelslag MVV ‘27 B1 in halve finale voor promotie naar de hoofdklasse

Stap drie is gezet: na de periodetitel en de kwartfinale is nu ook de halve finale winnend afgesloten.
A.s. zaterdag volgt daarom de finale tegen De Jonge Spartaan uit Middelharnis (om 12:00 uur bij SHO in Oud-Beijerland). Dan moeten we het afmaken!

MVV ‘27 B1 – RVVH B1 4-2
De eerste wedstrijd was er één met twee gezichten. De beste samenvatting: een goede eerste helft werd afgewisseld door een matige tweede helft (het veld lieten we te groot, onrustig aan de bal), waarbij de einduitslag ons een goede uitgangspositie gaf voor de returnwedstrijd.
Voor de wedstrijd gaf Jari aan dat hij eigenlijk te ziek was om te spelen en Max moest de warming-up bijna volledig laten lopen, omdat hij last van zijn bovenbeen kreeg. Twee paracetamolletjes van Riet deden echter wonderen, zodat ze beiden konden starten. De eerste helft speelden we goed vanuit de meegekregen taak. Het veld werd goed kort gehouden, waardoor RVVH niet aan voetballen toekwam. Onze backs zaten kort en fel op hun gevaarlijke aanvallers (Brett, klasse gespeeld man!) en eigenlijk kreeg RVVH de eerste helft maar één kans uit een corner. Jari redde echter voortreffelijk. MVV ’27 werd gaandeweg de eerste helft wat brutaler, wat in de eerste kansjes uitmondde. De 1-0 hing in de lucht en na een goede aanval over rechts vond Dennis Max die eenvoudig de 1-0 binnentikte. Kort hierna kreeg Max nog een grote kans. maar één-op-één met de keeper aarzelde hij iets te lang, waardoor de keeper kon redden. Net voor rust kregen we echter een penalty mee, omdat de verdediger van RVVH te onbesuisd op Max inging en Finn wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde beheerst de 2-0.
De tweede helft begonnen we goed en na weer een goede aanval over rechts kwam Dennis alleen op de keeper af. De keeper redde in eerste instantie nog, maar Dennis reageerde alert op de terugkomende bal. Hij legde hem beheerst op Max zijn hoofd, waardoor Max de 3-0 in kon koppen.
Hierna ging RVVH meer naar voren spelen. Wij lieten ons te veel terugzakken, waardoor het veld te groot werd en ons middenveld overlopen werd. Het gevolg was, na wederom een mooie actie van hun snelle aanvaller, een penalty en de 3-1. Niets aan de hand zou je zeggen, maar binnen vijf minuten was het al 3-2 door een blunder in de achterhoede en wankelde MVV ‘27. Met Jan, Michael en Miquel (uit de C1) als invallers herstelden we enigszins het evenwicht maar de echte rust in ons spel kwam niet meer terug. Toch kregen we nog genoeg kansen via de counter, maar daar gingen we te slordig mee om. RVVH testte nog twee keer onze invalkeeper Glenn (Jari was in de rust toch afgehaakt), maar die verstond zijn vak en redde bekwaam. Vijf minuten voor tijd kreeg Miquel het op zijn heupen: hij speelde drie man uit en zette Dennis vrij voor de keeper. Die haalde feilloos uit en bepaalde de eindstand op 4-2.

RVVH B1 – MVV ‘27 B1 1-4
Voor de tweede wedstrijd was de opdracht duidelijk: de ruimtes klein houden, kort op de man verdedigen, geconcentreerd spelen en durven voetballen! Want wij zijn weliswaar beter, maar fysiek minder.
We begonnen fantastisch en binnen een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Via een schitterende vrijtrap in de kruising van Dennis en een mooie kopbal van Finn stonden we al snel op 0-2. We moesten echter wel geconcentreerd blijven, want in de thuiswedstrijd had RVVH al aangetoond over veerkracht te beschikken. Via wederom Finn vanuit een penalty en Dennis na een mooie aanval met Max kwamen we nog voor rust op 0-4. De wedstrijd was gespeeld. De tweede helft kregen we nog genoeg kansen, maar de scherpte was eraf.

Mannen, fantastische gespeeld, maar let: op het is een mooi seizoen, maar we hebben nog helemaal niets. Dus, nog één keer vlammen en dan hebben we zaterdag feest!