zondag 20 november 2011

Damesselectie pakt werderom punt

MVV27DA1

20 november 2011 | Voor de derde keer op rij hebben de dames van MVV '27 door een 2-2 gelijkspek een punt weten te pakken. Na een uiterst moeizame competitiestart is de selectie nu langzaam maar zeker puntjes aan het sprokkelen. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen middenmoter Sportlust '46 op het programma. Doordat keepster Kim van der Hoeven nog steeds geblesseerd is, nam verdedigster Stephanie van Dijk de zware taak op zich om het Maaslandse doel te verdedigen. Met het idee dat de aanval de beste verdediging is ging MVV voortvarend van start. Binnen vijf minuten kwam het tot twee opgelegde kansen, maar de spitsen stonden nog niet op scherp. Sportlust '46 kwam slechts sporadisch aan aanvallen toe, maar wist hun spaarzame kans wel te benutten. Hierdoor ging MVV met een 1-0 achterstand de rust in. De tweede helft werd de overmacht op het veld wel omgezet in doelpunten. Vrij snel achter elkaar waren Esmeralda Put en Gaby van der Lee trefzeker en werd de achterstand in een voorsprong omgezet. Een kwartier voor tijd sloeg de vermoeidheid echter toe bij de Maaslandse dames, terwijl Sportlust '46 er nog een slotoffensiefje uit wist te persen. Met de nodige geluk resulteerde dit offensief vlak voor het eindsignaal tot de 2-2. Wederom werden de punten deze week dus gedeeld, maar de dames zijn in ieder geval de weg omhoog ingeslagen.