dinsdag 15 november 2011

Mixteam MVV '27 DA1/MA1 onderuit tegen: Lyra 3-5

11 november 2011 | Woensdag speelde MVV '27 DA1 de tweede wedstrijd in het FEVO West Lady’s Cup competitie. Het werd een wedstrijd tegen Lyra Da1 dat een zeer sterk team met veel jeugdige speelsters heeft, die de afgelopen twee jaren heel goed hebben gepresteerd in de Hoofdklasse MA . Op verzoek van de trainers van DA 1 hebben we eens een keer een ploeg samen gesteld bestaande uit zeven speelsters van DA1 en zeven speelsters van MA1. Helaas konden we door MAAIKEVOOGTziekte, blessures en afzeggingen dit keer niet tot de sterkst mogelijke opstelling komen, maar wat er op het veld stond mocht er ook zijn. Wel moesten we nog even wennen aan de diverse namen en natuurlijk ook aan de manier van spelen . We wilden er een openwedstrijd van maken en proberen om het spel op hun helft te houden, maar al snel bleek dat Lyra dus echt goed is en voordat we de kans kregen om aan elkaar te wennen kregen we een doelpunt tegen. Na wat aanpassingen [Karen er in, Emma terug voorstopper en Suzanne op het middenveld], werd het toch een hele leuke eerste helft met over en weer kansen en ook doelpunten. Wel bleef Lyra puur op klasse de bovenliggende partij, maar we werden zeker niet overspeeld. Uiteindelijk was de ruststand 2-4 met twee doelpunten van Maaike (foto) voor MVV. Na de thee hoopte we op een stuntje, maar net toen de aansluitingstreffer voor ons daar was, liep Lyra weer verder uit 5-3. Hierna was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en werd het spel aan beide zijden wat rommeliger met de 5-3 als einduitslag. Al met al een leuke wedstrijd met een terechte winnaar. De meiden van Lyra gaan de komende jaren nog wel een aantal keren kampioen worden, maar als er bij MVV '27 meer rust aan de bal komt, kan ook dit team grote stappen voorwaarts maken! (door Kees de Koning en Mart Voogt)