zondag 23 oktober 2011

Succesvolle start damesselectie in Ladiesbokaal

20 oktober 2011| Hoewel de successen in de competitie uitblijven, is de damesselectie voortvarend van start gegaan in de Ladiesbokaal. Afgelopen woensdag vond de eerste wedstrijd plaats tegen Maasdijk. Vanaf de aftrap zetten de Maaslandse dames flink druk waardoor Maasdijk al binnen acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan keek. Twee snel uitgevoerde aanvallen werden ijzersterk afgerond door respectievelijk Gaby van der Lee en Yolanda Westein. Na de snelle voorsprong zakte MVV echter in en gaf Maasdijk de ruimte om te spelen. De tegenstander maakte gretig gebruik van deze ruimte. Nog voor de rust kwamen ze hierdoor weer op gelijke hoogte. Vastbesloten om een overwinning te pakken gingen de Maaslandse dames na de rust weer van start zoals bij aanvang van de wedstrijd. Deze inzet werd beloond met een doelpunt van Esmeralda Put, die de keepster met een prachtige lob volledig kansloos liet. Hoewel Maasdijk een aantal keer dicht bij de gelijkmaker kwam, trok MVV uiteindelijk aan het langste eind. Met haar tweede treffer van de wedstrijd zette Gaby van der Lee de eindstand op 4-2. Een prima uitslag die hopelijk vervolg krijgt in de competitie.