zondag 11 december 2011

Dames MVV '27 winnen derby glansrijk!

4 december 2011 | Afgelopen zaterdag stond er een vriendschappelijke derby op het programma voor de damesselectie. In Maassluis werd er tegen VDL om de eer gestreden. Terwijl de regen werkelijk met bakken uit de lucht kwam, trapte MVV om half 11 af, vastbesloten om te zegevieren. Hoewel de dames van VDL met dezelfde motivatie op het veld stonden, werd het krachtsverschil tussen beide ploegen duidelijk in deze wedstrijd. Namens MVV '27 was het Mariëlle Alsemgeest die binnen 10 minuten de verdediging van VDL wist af te troeven. MVV leek enigzins geschrokken van de snelle voorsprong en het duurde dan ook even voordat Cornelie Huizinga de 2-0 binnenschoot. VDL bleef niet geheel ongevaarlijk tijdens de eerste helft, maar gelegenheidskeepster Esmeralda Put hield het doel schoon. Aan de andere kant van het veld was dit niet het geval, want Puck de Koning beleefde een fantastisch debuut door op prachtige wijze de ruststand op 3-0 te zetten. De ruststand, regen en kou deed de motivatie van speelsters aan beide kanten enigzins koelen maar ondanks dat vond MVV nog tweemaal de netten. Mariëlle Alsemgeest pikte haar tweede doelpunt van de wedstrijd mee, en Esmeralda Put (die haar keepersshirt had omgeruild voor een plek in de voorhoede) schoot beheerst de 5-0 binnen. En met deze ruime overwinning nam MVV de eer mee terug naar Maasland.