dinsdag 30 juli 2013

Jeugdkamp - Dag 3: Maandag 29 juli 2013

Maandag 29 juli
Na een lekker ontbijt stond de welbekende en beruchte fietstocht op het programma. De groepjes vertrokken 1 voor 1 vanaf het kamphuis, nadat ze eerst even wat lekkers bij het winkeltje hadden gekocht, om deze barre tocht tot een goed einde te brengen. Deze energie hadden ze gelijk hard nodig voor de eerste kilometers die werden gemaakt dwars door het bos over een zandweg. Gelukkig stond er na een kilometer of elf wat te drinken en wat lekkers klaar. Onderweg moest er goed opgelet worden om verschillende vragen te kunnen beantwoorden. Bijvoorbeeld welke wateren er werden gepasseerd. Na de eerste zware 20 km kon er even lekker geluncht en gevoetbald worden in een parkje gelegen in het bos. Vlak voor het einde van de lunch kregen twee groepjes de opdracht om hun leider te ontgroenen d.m.v. schminken en ze in een raar pak te hijsen. Dit waren natuurlijk weer de twee nieuwe leiders, Jelle en Adam.


Helaas voor Jelle en Adam bleef het niet bij deze verkleedpartij, want tot hun grote verdriet werden ook hun zadels tijdens het schminken van hun fiets gehaald. De resterende 22 kilometer moesten ze dus zonder zadel vervolgen. In die 22 kilometer werd er nog een stukje Parijs-Roubaix meegepakt, wat leidde tot trillende fietsen met zelfs een afgelopen ketting tot gevolg. Gelukkig was er na de fietspuzzeltocht nog tijd genoeg om lekker te ontspannen of een duik in het zwembad te nemen. Vlak voor het avondeten werden de eerste kaarten van bezorgde ouders uitgedeeld, wat leidde tot een hoop geoeeeh en aaaah. Na een overheerlijke maaltijd, die bestond uit aardappels, broccoli, witlof en een kipburger, volgde nog een traktatie van de eerste twee jarigen deze week. Een lekker ijsje!


Het avondprogramma bestond uit leuke oud Hollandse spelletjes, waarbij je als team weer de nodige punten kon behalen voor de groep van de week. Denk hierbij aan stelten lopen, koekhappen en ezeltje prikje. Hierna gingen de E en F lekker douchen en op tijd naar bed na een paar slaapzoentjes van onze kooksters. De C en D mochten nog op blijven om een enthousiast potje te bingoën, waarbij Max Moerman er met de hoofdprijs van door ging. Dit was een door Roel Nooteboom zelf genaaide Mvv trui. Na afloop werd er gestrooid met complimenten voor de prima leidende Bingomasters Jelle en Adam. Kortom het was een zonnige en enerverende dag, waarna iedereen moe maar voldaan zijn bed opzocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten