zaterdag 31 maart 2012

MVV ’27 eenvoudig naar tweede ronde Westland Cup

20 maart 2012 | In een aantrekkelijk en in hoog tempo gespeelde wedstrijd heeft MVV ’27 met forse cijfers (8-1) afgerekend met de hooggeklasseerde zaterdagvierdeklasser Verburch uit Poeldijk. Met vlotte combinaties namen de Maaslanders al snel een voorsprong en na twintig minuten was de buit definitief binnen met een 4-0 tussenstand. Reeds in de 3e minuut werd de score geopend door Joey van Oosten die een schot van Maarten Berkhout van richting veranderde 1-0. Vervolgens liep de score snel op, want Mark Akkerman zorgde vier minuten later voor de 2-0. Een voorzet van diezelfde Akkerman gaf Remy de Jong ook de gelegenheid te scoren (3-0) en een uithaal van Bram Jansen betekende de 4-0. Verburch zorgde mede voor een leuke wedstrijd door, waar mogelijk, ook zoveel mogelijk de aanval te zoeken. Veel kansen kreeg men echter niet en alleen Melvin van der Zeijden zag een gaatje in de verdediging (4-1). Net na de rustpauze zorgde Joey van Oosten met twee prima treffers (5-1 en 6-1) voor een goed vervolg van de eerste helft. Daarna moesten de weinige toeschouwers lang wachten voor er een verandering in de stand kwam, hoewel beide ploegen toch met grote regelmatig voor elkaars doel kwamen. Rond de 74e minuut verzond Milano Naarden een fraaie lob over de Poeldijkse keeper (7-1). Twee minuten later verrichtte keeper Danny van der Meij een prima redding, nadat de doorgebroken Bas Hoogervorst ongehinderd kon inschieten. Verder beleefde Van der Meij een rustige avond. Het slotakkoord was voor de in de tweede helft in de spits geposteerde aanvoerder Roel Nooteboom. Uit een strakke voorzet van Milano Naarden schoot hij eenvoudig binnen (8-1). Al met al was het een nuttige oefening op kunstgras voor de Maaslanders. Goed voor het zelfvertrouwen en wetende dat aanstaande zaterdag weer een wedstrijd op eenzelfde ondergrond gespeeld dient te worden. Dan moet men in Wassenaar zien af te rekenen met SVC ’08. Rest nog te zeggen dat scheidsrechter Gootjes een onopvallende, dus prima wedstrijd floot. Daarbij werd hij gesteund door twee ploegen die respect voor elkaar hadden en alleen maar wilden voetballen.