zondag 20 februari 2011

MVV ’27 met 3-2 te sterk voor PPSC

MVV ’27 heeft de zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen PPSC met 3-2 gewonnen. Belangrijk omdat MVV ’27 natuurlijk graag weg wil uit de onderste regionen in de tweede klasse D. Op het drukbezochte sportpark De Commandeur kwam de ploeg van Pim van der Hoorn na 13 minuten op voorsprong via aanvoerder Roel Nooteboom, die na een goede combinatie met Silvio Vermeer de 1-0 binnen mocht schuiven. Het duel was daarna redelijk in balans. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en namen een ietwat afwachtende houding aan. Toch kwam PPSC in de 36e minuut langszij. Vervelend was dat de goal wederom tot stand kwam uit een standaardsituatie. Nu werd de bal na een afgeslagen corner niet goed weggewerkt. De rebound was voor een speler van PPSC: 1-1. Dit was tevens de terechte ruststand. Na de thee was de thuisclub iets sterker. MVV kwam een kwartier voor tijd wederom op prachtige wijze op voorsprong. Silvio Vermeer legde de bal keurig breed op de inkomende middenvelder Maarten Berkhout die de 2-1 liet aantekenen. Nog geen klokrondje later kwam de ploeg van Harry van Kapel alweer op 2-2.

Ook dit was een fraaie goal. De lob was voor de weer uitstekend keepende doelman Koen Herlaar van MVV ’27 onhoudbaar. De gelijkmaker was oefenmeester Pim van der Hoorn het moment om alles of niets te gaan spelen. MVV had en heeft immers niet veel aan een gelijkspel en was genoodzaakt om alles op de aanval te gooien. Dit betekende in de praktijk dat de thuisploeg achterin 1 op 1 ging spelen en centrale verdediger Roel Nooteboom doorschoof. Na een grote kans voor de Schiedammers betaalde zich dat in de laatste minuut van de blessuretijd uit. Nooteboom kopte de lange bal van achteruit door naar invaller Wessel Hoogwerf. Die legde de bal keurig breed op centrumspits Steven Olsthoorn, die vervolgens de 3-2 beheerst binnenschoot. De ontlading in het veld en langs de lijn was enorm. Logisch, MVV had de overwinning erg hard nodig en zal ook de komende weken de nodige punten moeten sprokkelen. Dat kan komende zaterdag al, als degradatieconcurrent Gouda op bezoek komt in Maasland. ,,Net als alle resterende wedstrijden weer een belangrijk duel voor ons,” is trainer Van der Hoorn overtuigd van de noodzaak om punten te blijven pakken. ,,De overwinning op PPSC geeft echter vertrouwen. Na vorige week tegen koploper ’s Gravendeel een punt, nu een zege. Ik vond de overwinning uiteindelijk verdiend. Wij toonden het meeste initiatief en gingen in het laatste kwartier vol voor de zege. Dat betaalde zich gelukkig in de slotfase uit. De vreugde die na de goal ontstond was enorm en mooi om te zien.”